Κοτοπιτα υπέροχη για όλες τις ώρες καλό μεσημέρι από τα όμορφα Γρεβενά συνταγή του κυρίου Παναγιώτης Κυριακούλιας
Κοτόπιτα Συνταγή :
Έχουμε ένα στήθος κοτόπουλου το οποιο βράζουμε περίπου 45 λεπτά
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε ενα πράσσο 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια μια πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια και 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Όλα αυτά σε ένα τηγάνι τα οποία σωτάρουμε χωρίς λαδι γιατι θα βγάλει το μπέικον
Οταν μαραθούν τα λαχανικά με το μπέικον ρίχνουμε και το κοτόπουλο το οποιο έχουμε ψιλοκόψει να σωταριστεί και αυτο μαζί τους
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα απο το τηγάνι και προσθέτουμε λιγο μαϊντανό λίγο άνηθο μια μικρη κρέμα γάλακτος ένα μεγάλο αυγό λίγο αλάτι πιπέρι 150 γρ κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια και 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη
Βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ενα φύλλο απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε μετα και το άλλο
Λαδώνουνε ελαφρά ρίχνουμε σουσάμι χαράζουμε λιγο και ψηνουμε στους 200c για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο (αντιστάσεις πανω κατω )
Καλή επιτυχία !!!
Κοτόπιτα Συνταγή :
Έχουμε ένα στήθος κοτόπουλου το οποιο βράζουμε περίπου 45 λεπτά
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε ενα πράσσο 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια μια πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια και 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Όλα αυτά σε ένα τηγάνι τα οποία σωτάρουμε χωρίς λαδι γιατι θα βγάλει το μπέικον
Οταν μαραθούν τα λαχανικά με το μπέικον ρίχνουμε και το κοτόπουλο το οποιο έχουμε ψιλοκόψει να σωταριστεί και αυτο μαζί τους
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα απο το τηγάνι και προσθέτουμε λιγο μαϊντανό λίγο άνηθο μια μικρη κρέμα γάλακτος ένα μεγάλο αυγό λίγο αλάτι πιπέρι 150 γρ κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια και 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη
Βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ενα φύλλο απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε μετα και το άλλο
Λαδώνουνε ελαφρά ρίχνουμε σουσάμι χαράζουμε λιγο και ψηνουμε στους 200c για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο (αντιστάσεις πανω κατω )
Καλή επιτυχία !!!
Μένια Στεφοπούλου