Οι γεμιστές με ζαμπόν και τυρί είναι ένα νόστιμο, εύκολο στην προετοιμασία σνακ. Απλώς γεμίστε τα ζυμαρικά με φύλλα χρυσού με ζαμπόν και τριμμένο τυρί και στη συνέχεια τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Είναι μια τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό.
Συστατικά :
250 g (2 φλιτζάνια) αλεύρι
8 g (1/2 κουταλιά της σούπας) μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι 40 ml (1/4 φλιτζάνι )
ελαιόλαδο
120 g (1/2 φλιτζάνι) ζαμπόν νερό
Μοτσαρέλα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε. Όταν όλα αναμειχθούν, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Τυλίξτε κάθε μικρή μπάλα με έναν πλάστη και απλώστε το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και κλείστε με τα χέρια σας.
Κόβουμε το περιττό μέρος με ένα κουπάτ πίτσας και κλείνουμε το καλτσόνε με ένα πιρούνι. Μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.