Υλικά:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
5 κσ ελαιόλαδο
650-680ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το νερό. Τοποθετούμε το γάντζο και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμενο μεγάλο μπωλ, την καλύπτουμε καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Προθερμαινουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τη γάστρα μας να κάψει καλά. Βγάζουμε τη ζύμη σεωαλευρωμενη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε 2 με 3 λεπτά ίσα να φύγει αν έχει μείνει κάποια υγρασία.
Σχηματίζουμε ένα ή δύο καρβελακια, τα τοποθετούμε στη καυτή γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 220 βαθμούς. Δεν ανοίγουμε καθολου τον φούρνο ενδιαμεσα.
Στα 45 λεπτά, βγάζουμε το καπάκι, θα έχει πάρει ήδη χρωμα το ψωμάκι, και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά χωρίς καπακι στους 220 βαθμούς για να κάνει ωραία κρουστα.
Αν θέλετε το ζυμωνετε στο χέρι.
Καλή επιτυχία!!