- 1 κιλό κιμάς
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- 1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
- 2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
- 3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
- 4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
- 5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
- 6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
- 7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
- 8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
- 9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
- 10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.
Athensmagazine.gr: