-
Αρχική > Συνταγές > Πεντανόστιμα Κανελόνια

Πεντανόστιμα Κανελόνια

Για χρόνια δεν ήταν από τα
αγαπημένα ζυμαρικά,μέχρι
που δοκίμασα αυτή τη συνταγή………
Υλικά
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα

για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά τριμμένα
αλάτι,πιπέρι

150 γρ. πικάντικα τυριά τριμμένα(γραβιέρα,καπνιστό κ.ά.)

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε τον κιμά.Σοτάρουμε,μέχρι να αλλάξει
χρώμα.

SV102174

SV102177

Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και το μισό
κον κασέ.Βράζουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

SV102178

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σοτάροντας τις 6 κ.σ.
αλεύρι με 4 κ.σ βούτυρο.Προσθέτουμε ζεστό το 1
λίτρο γάλα και ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.

SV102181

Προσθέτουμε 50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά και
ανακατεύουμε καλά να λιώσουν μέσα στην μπεσαμέλ.

SV102183

Ενώνουμε το μείγμα του κιμά με την μπεσαμέλ.

SV102186

Απλώνουμε σε ταψί το υπόλοιπο κον κασέ,κρατώντας
2-3 κουταλιές.

SV102184

Βάζουμε όρθια τα κανελόνια μας μέσα στο ταψί και
τα γεμίζουμε (το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,αλλά
έτσι πρέπει,για να ψηθούν καλά τα κανελόνια και
να διατηρηθούν ζουμερά).Τα ξαπλώνουμε αμέσως,
όπως είναι, στο ταψί μας.

SV103103

Περιχύνουμε τα κανελόνια με το μείγμα της γέμισης
που μας περίσσεψε.Απλώνουμε επάνω τις 2 κουταλιές
κον κασέ που μας έχουν μείνει και πασπαλίζουμε με
τα 150 γρ. τυρί.

Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι
πολύ μεγάλο,έτσι ώστε τα κανελόνια να είναι ουσιαστικά
βυθισμένα μέσα στο μείγμα της γέμισης,για να ψηθούν
και να παραμείνουν μαλακά.Πριν ρίξουμε το ταψί στο
φούρνο,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

SV102189

 

Top
Enable Notifications OK No thanks