-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τα μαχαίρια έβγαλαν η ΝΟΔΕ Καστοριάς και Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ(Του ΔώραΘέτη )

Τα μαχαίρια έβγαλαν η ΝΟΔΕ Καστοριάς και Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ(Του ΔώραΘέτη )

Έτονοι διαξιφισμοί μεταξύ ΝΟΔΕ Καστοριάς και Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες

 

 

 

Έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ ΝΟΔΕ Καστοριάς και Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά την αποκάλυψη εμπλοκής της τοπικής Ν.Ε. του Σύριζα στο μπλοκάρισμα της κατασκευής του αστυνομικού μεγάρου.

 

Την εστία σύγκρουσης ξεκίνησε η ΝΔ που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ (μέσω δελτίο τύπου που απέστειλε) για ένα ακόμη χτύπημα που δέχτηκε ο τόπος μας με το σταμάτημα της κατασκευής του αστυνομικού μεγάρου. Η κίνηση αυτή της ΝΟΔΕ Καστοριάς λειτούργησε ως θρυαλλίδα για την περαιτέρω όξυνση των σχέσεων των δυο πολιτικών κομμάτων, καθώς η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακόμη πιο σκληρή και επικριτή, ανοίγοντας έτσι έναν ανελέητο πόλεμο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δυο κομμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Το κερασάκι στην τούρτα των αντιπαραθέσεων αποτέλεσε η αποκρυστάλλωση της γνωστής λαϊκής παροιμίας «το γλυκό ήρθε και έδεσε», με δυο θέματα φωτιά που ήρθαν στην επιφάνεια: το ένα αφορά το έγγραφο βόμβα, την εξώδικη δηλαδή κοινοποίηση που απέστειλε ο τοπικός Σύριζα στην επιτροπή της πολεοδομίας και το άλλο τις ύβρεις και τις απειλές που δέχονται τοπικοί δημοσιογράφοι από τους κομματικούς παράγοντες του Σύριζα Καστοριάς.

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη με την διαφαινόμενη απόκλιση απόψεων μεταξύ της Ν.Ε. Σύριζα Καστοριάς και της τοπική Βουλευτή κ. Τελιγιορίδου, ιδιαίτερα στο θέμα του αστυνομικού μεγάρου. Επίσης, ανησυχία προκαλεί η όξυνση των απειλών ενάντια στα τοπικά Μ.Μ.Ε. από στελέχη του τοπικού Σύριζα, γεγονός που στηλιτεύτηκε από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις και στελέχη.

Αυτές τις δύσκολες ώρες που η χώρα η οδηγείται σιδηροδέσμια στη χρεοκοπία και τα δικαιώματα των πολιτών έχουν μπει στην προκρούστεια κλίνη της τρόικας, θα περίμενε κανείς τα κόμματα εξουσίας να σταθούν, πρωτίστως, στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. αντί αυτού όμως, σε τοπικό επίπεδο, τα δυο μεγαλύτερα κόμματα μας βρήκαν τρόπο για να δηλώσουν την παρουσία τους στα τοπικά δρώμενα μέσω συνεχόμενων διαξιφισμών! Μέσω των αντιπαραθέσεων όμως φαίνεται ότι ασχολούνται αποκλειστικά με την πολιτική τους επιβίωση, με το πώς θα διασφαλίσουν το πολιτικό και κομματικό τους μέλλον δηλαδή. Αντί λοιπόν να σταθούν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, όπως της ανεργίας, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και της γούνας επιδίδονται σε ένα τσακωμό χωρίς αποτελέσματα.

Ας αφήσουν στην άκρη την εσωστρέφεια τους και τις μικρότητες και ας εστιάσουν την ενέργεια τους στην κατασκευή του αστυνομικού μεγάρου , ενός πολιτιστικού κέντρου, ενός κλειστού γυμναστηρίου και άλλα πολλά που στερείται εδώ και χρόνια η περιοχή μας.

Όπως και να ‘χει, η Καστοριά είναι η πόλη μας και ο νομός μας κι εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και να δίνουμε τη δική μας πολιτική πρόταση.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks