-
Αρχική > Πολιτισμός > Τον Νίκο Πιστικό βράβευσε με αφορμή την γιορτή του Πατέρα ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυρίων Καστοριάς (φωτογραφίες )

Τον Νίκο Πιστικό βράβευσε με αφορμή την γιορτή του Πατέρα ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυρίων Καστοριάς (φωτογραφίες )

Τον καλλιτέχνη Νίκο Πιστικό  για την προσφορά του στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

φωτογραφίες kastoria 365.gr

  Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την γιορτή του πάτερα διοργάνωσε   πριν λίγο  o Προοδευτικός Σύλλογος Κυρίων Καστοριάς.

Η  επιτυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του  αρχοντικού Τσιατσιαπά  στόχο είχε αφενός να αναδείξει το ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια, την ανατροφή, τη σωστή διαπαιδαγώγηση και τη χαρά της πατρότητας και αφετέρου να χαρίσει όμορφες στιγμές σε όλους όσοι παραβρέθηκαν.

Στην  διάρκεια της εκδήλωσης ο Προοδευτικός Σύλλογος  απένειμε τιμητική διάκριση στον κ.  Νίκο Πιστικό για την προσφορά του στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.

 Η εκδήλωση περιλάμβανε εισήγηση από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Κόλκα με θέμα <<Μπαμπάς… Δυνατός σαν βράχος … Απαλός σαν πούπουλο,  ενώ δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Καστοριανής εστίας  κ. Δημήτρη Ιατρίδης και  εκπαιδευτικός κ.  Δημήτρης  Παναγιωτίδης  εξήραν το έργο του καστοριανού καλλιτέχνη  που με τα έργα του  έκανε  γνωστή  την Καστοριά και ξεδίπλωσαν με παραστατικό τρόπο την ζωή του .

Κεντρικός κρίκος της οικογένειας

Για ένα διαχρονικό και παραδοσιακό ρόλο που μαζί με τη μάνα, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς κρίκους της οικογένειας, έκανε λόγο,  η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυρίων Καστοριάς, κ.Νίνα Μπουρλή Καραμανίδου. Μάλιστα η πρόεδρος χαρακτήρισε το ρόλο του πατέρα ως έναν  θεσμό που κρατάει την κοινωνία σε καλό επίπεδο,

«Ο πατέρας διαδραματίζει έναν μοναδικό και κρίσιμο ρόλο στην ανατροφή του παιδιού. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη λέξη που λένε όλα τα μωρά είναι το μπα-μπα. Είναι ο πρώτος φίλος των αγοριών, ο πρώτος σύντροφος των κοριτσιών. Ο μπαμπάς μέσα από το παιχνίδι προσφέρει στο παιδί ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά συγχρόνως διδάσκει την πειθαρχία και τα όρια. Στην βρεφική και παιδική ηλικία έως τα 10 χρόνια ο πατέρας είναι ο ήρωας των παιδιών. Τον θαυμάζουν και τον μιμούνται». O Μπαμπάς είναι αυτός που φροντίζει να απεξαρτηθεί το αγόρι από την αγκαλιά της μάνας αλλά και το κορίτσι να γνωρίσει το άλλο φύλλο με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Top
Enable Notifications OK No thanks