Είστε εδώ
Αρχική > Uncategorized > Ο απρόσμενος λόγος που οι Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες παίρνουν υψηλούς βαθμούς

Ο απρόσμενος λόγος που οι Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες παίρνουν υψηλούς βαθμούς

Ένα ρεπορτάζ του Politiko στάθηκε η αφορμή για να βγει στο φως, ένα θέμα που αφορά τους Έλληνες μαθητές των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφερόταν στο σχολείο Ιξέλ, αλλά και σε άλλα σχολεία στη πόλη, τα οποία παρουσίασαν, πολύ υψηλούς βαθμούς των Ελλήνων μαθητών κατά τη σχολική χρονιά.

Πως εξηγείται όμως το φαινόμενο; Οι Έλληνες μαθητές διδάσκονται από Έλληνες καθηγητές, οι οποίοι ήταν γενναιόδωροι ως προς τη βαθμολογία τους. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται το προσωπικό του σχολείου.

«Αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σε πολιτικό επίπεδο», αναφέρει ο Στεφάν Σεμπά, Γάλλος καθηγητής στο σχολείο. «Η εθνική κουλτούρα υπερβαίνει την ευρωπαϊκή».

Οι καθηγητές που διορίζονται στις Βρυξέλλες, λαμβάνουν μια μικρής διάρκειας εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να διδάσκουν με τα πρότυπα της χώρας τους.

Όπως υποστηρίζει αρμόδια επίτροπος, οι Έλληνες καθηγητές υπό το φόβο του επαναπατρισμού τους, βαθμολογούν με μεγάλους βαθμούς τους μαθητές, για να δείξουν ότι παράγουν έργο.

Την ίδια τακτική ακολουθούν Ιταλοί, Πολωνοί και Ισπανοί καθηγητές. Ενώ αυστηρά βαθμολογούν Γάλλοι και Βρετανοί συνάδελφοί τους. Πολλές καταγγελίες για άδικη και άνιση μεταχείριση έφτασαν στους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού συστήματος και έτσι αναδείχθηκε το θέμα.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μαθήματα που διδάσκονται χωριστά οι Έλληνες και τα κοινά μαθήματα, όπως τα μαθήματα της γλώσσας. Επίσης κατά την είσοδο στα πανεπιστήμια παρατήρηθηκε μεγάλη δυσκόλια προσαρμογής, που ερχόταν σε αντίθεση με τους υψηλούς βαθμούς εισαγωγής τους, στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την ανάδειξη του θέματος η επίτροπος ψάχνει τρόπο για να μειωθούν οι ανισότητες και να υπάρχει ένα πιο δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα εκπαίδευσης.

Περισσότερα: Ο απρόσμενος λόγος που οι Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες παίρνουν υψηλούς βαθμούς (pics) | E-Radio.gr Θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow