-
Αρχική > Απόψεις > Αναφαίρετο δικαίωμα η Ψήφος των Ελλήνων που ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό.(του Θεόδωρου Γκαλίτσα)

Αναφαίρετο δικαίωμα η Ψήφος των Ελλήνων που ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό.(του Θεόδωρου Γκαλίτσα)

Στο επίκεντρο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό

. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, διότι η ψήφος αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται όχι μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και εκτός.

Είναι όλοι αυτοί, τα αδέρφια μας, οι φίλοι και οι συγγενείς μας που η οικονομική κρίση και η ανεργία τους οδήγησε να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Είναι γνωστό πως όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας έφυγαν όχι επειδή ήθελαν, αλλά επειδή αναγκάστηκαν, για να βρουν μια δουλειά, για ένα καλύτερο αύριο, για αυτούς και την οικογένειά τους.

Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και μη, το δικαίωμα της ψήφου είναι αναγκαίο, διότι επιτρέπει στους πολίτες να επιλέγουν ποιους θέλουν και πιστεύουν ότι είναι ικανοί να πάρουν την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους και να την κυβερνήσουν.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πως η κυβέρνηση Σύριζα Ανελ αδιαφορεί παντελώς για αυτό το δικαίωμα στην δημοκρατία. Το δικαίωμα που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πονάνε πιο πολύ την πατρίδα μας, όχι επειδή είναι πατριώτες, όπως μπορεί να πει εύκολα κάποιος, αλλά επειδή τους λείπει περισσότερο η πατρίδα μας, η πατρίδα που τους άφησε να φύγουν γιατί πονάει και αιμορραγεί λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν η κυβέρνηση, γυρνάει την πλάτη και τους εξοστρακίζει, οδηγώντας στην φίμωσή τους, στην αφαίρεση ενός από τα πιο δημοκρατικά δικαιώματα ενός Έλληνα πολίτη, άσχετα αν ζει και δουλεύει έξω από την ελληνική επικράτεια!

Λέμε Ναι στην Δημοκρατία. Λέμε Ναι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Λέμε όχι στην εσωστρέφεια. Λέμε όχι στην φίμωση των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν…

Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Γκαλίτσας

Top
Enable Notifications OK No thanks