Μοναδικός συνδυασμός, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά!
Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
- 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 γραμ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά
- λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα ρεβύθια με ζυμαρικά και τόνο, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους .
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβύθια. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.
Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: www.argiro.gr