-
Αρχική > Διεθνή > Ο διάκονος του θανάτου: Εισήγαγε αέρα στις φλέβες των θυμάτων

Ο διάκονος του θανάτου: Εισήγαγε αέρα στις φλέβες των θυμάτων

Σε δίκη οδηγήθηκε από τις βελγικές αρχές ένας καθολικός διάκονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 10 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τη μητέρα του.

Ο πρώην νοσηλευτής Ivo Poppe φέρεται να σκότωσε τα θύματά του, εισάγοντας αέρα στις φλέβες τους, προκαλώντας θανάσιμο εμβολισμό.

Τα εγκλήματά του φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν σε κλινική του Menen, όπου εργαζόταν ως νοσηλευτής και αργότερα ως ιερέας.

Οι βελγικές εφημερίδες αποκαλούν τον 61χρονο “διάκονο του θανάτου”.

Αν κριθεί ένοχος για τους φόνους θα πρόκειται για έναν από τους χειρότερους κατά συροήν δολοφόνους στην ιστορία του Βελγίου.

Ο Poppe συνελήφθη το 2014, αφού εξομολογήθηκε στον ψυχίατρό του ότι είχε “κάνει ευθανασία¨ σε δεκάδες ανθρώπους, όλοι εκ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι ασθενείς του.

Σύμφωνα με αναφορές, κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε προχωρήσει σε μερική ομολογία, λέγοντας πως δρούσε από συμπόνοια για τους ασθενείς σε τελευταίο στάδιο. Ωστόσο, αργότερα ανακάλεσε την κατάθεσή του και τώρα αρνείται τις κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων, ο Poppe κατηγορείται ότι δολοφόνησε δύο θείους του, τον πεθερό του και την μητέρα του, που είναι και το πιο πρόσφατο από τα θύματά του και πέθανε το 2011.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, η οποία επικαλείται έναν αριθμό ανθρώπων που πεθαναν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και αναφέρονται στο ημερολόγιο του κατηγορούμενου, τουλάχιστον 50 θάνατοι ερευνώνται ως ύποπτοι.

O δικηγόρος του αρνήθηκε το ενδεχόμενο αυτό, αναφέροντας ότι πρόκειται για καταγραφή των ανθρώπων που πέθαναν κοντά του.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα με την κατάθεση δεκάδων μαρτύρων.

Πηγή: BBC Φωτογραφία:AP Photo/Jack Dempsey

Top
Enable Notifications OK No thanks