-
Αρχική > Τοπικά νέα > Διευθυντής της SAGAFURS  Ευρώπης και Φιλανδία Κ. JulioSuarezChristiansen (Η  Πιστοποίηση είναι ένα ισχυρό όπλο απέναντι στις διάφορες οργανώσεις) Συνέντευξη

Διευθυντής της SAGAFURS  Ευρώπης και Φιλανδία Κ. JulioSuarezChristiansen (Η  Πιστοποίηση είναι ένα ισχυρό όπλο απέναντι στις διάφορες οργανώσεις) Συνέντευξη

Στο 1Ο Συνέδριο των Ελλήνων  Εκτροφέων ο Διευθυντής της SAGAFURS  Ευρώπης και Φιλανδία Κ. JulioSuarezChristiansen

 

Στις 27 και 28 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Ελλάδος, με την FurEuropeκαι την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας οργάνωσαν ένα Σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο για τους εκτροφείς της χώρας, με πολλές ομιλίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ποικίλης θεματολογίας: Όπως

  • Καλές Πρακτικές Εκτροφής
  • Ανοιχτό εκτροφείο
  • Τάσεις φετινής Διεθνούς αγοράς
  • Welfur και Πιστοποίηση εκτροφείων
  • Κριτήρια συμμόρφωσης με το Welfur
  • Ξενικότητα του μινκ κ.α. πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα στην Σιάτιστα και την δεύτερη στην Καστοριά, παρευρέθηκαν πλήθος εκτροφέων στρέφοντας με επιτυχία την προσπάθεια.

Ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν η κα Δ/νουσα Σύμβουλος και ο Πρόεδρος της FurEurope και ανέλυσαν ζητήματα σχετικά με την Πιστοποίηση Welfur.

Παρόν ήταν και ο κ. JulioSuarezChristiansen, της SAGAFURSΔιευθυντής Ευρώπης και Φιλανδίας Εκτροφέων και Αγοραστών, ο οποίος μίλησε για τις φετινές τάσεις της διεθνούς αγοράς γουνοδερμάτων και για την σημασία της πιστοποίησης του προϊόντος και της διαδικασίας εν γένει.

Επίσης ερωτηθείς για την ποιότητα των γουνοδερμάτων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι έχουν γίνει μεγάλες ποιοτικές βελτιώσεις και αυτό είναι προς όφελος και τιμή των Ελλήνων που εκτροφέων που πασχίζουν για το καλύτερο με προσήλωση, αφοσίωση και σχεδιασμό.

«Η πολυετή εμπειρία που έχει η SAGAFURS, που είναι το κατ εξοχήν δημοπρατήριο που έχει να κάνει με τους Διεθνείς Οίκους Υψηλής ραπτικής και πως αυτοί χρησιμοποιούν το γουνόδερμα και διαχειρίζονται την εικόνα του προς το ευρύτερο κοινό, δημιουργώντας έτσι την τάση της αγοράς και τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού, έδειξε ότι η Πιστοποίηση συμβάλει στην αποδοχή του προϊόντος από τον τελικό πελάτη»., δήλωσε ο δραστήριος άνδρας της SAGA: Υποστηριξε ωστόσο πως η  : «Η SAGAFURS προσφέρει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια αποκλειστικά Πιστοποιημένες συλλογές Αλεπούς και Finnraccoon, και συνεχίζει και με την προσφορά πιστοποιημένων μινκκαι ο λόγος είναι ότι οι Διεθνείς Οίκοι Μόδας, αλλά και οι αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε, απαιτούσαν την διαβεβαίωση ότι τα γουνοδέρματα που αγόραζαν από το δημοπρατήριό μας ήταν προϊόντα βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης καθώς και εκτροφής που ακολουθεί καλές πρακτικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για τα ίδια τα ζώα.

Πάντως σύμφωνα με τον Julio uarezChristiansen,αυτή τη στιγμή η Πιστοποίηση είναι ένα ισχυρό όπλο απέναντι στις διάφορες οργανώσεις αντιfur, οι οποίες επιθυμούν και επιδιώκουν να περιορίσουν την εκτροφή και να μειώσουν την χρήση της φυσικής γούνας στο ένδυμα «Συγχαίρω τον Σύνδεσμο εκτροφέων για την πρωτοβουλία και την πολύ καλή οργάνωση και όπως και στην συγκεκριμένη προσπάθεια, θα μας βρίσκει πάντα αρωγούς στις δράσεις τους», κατέληξε .

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks