Μία νηστίσιμη συνταγή που με τη φαντασία σας προσθέτοντας υλικά, π.χ. τυρί, κοτόπουλο, θαλασσινά (σε περιόδους εκτός νηστείας), θα σας λύσει τα χέρια. Πεντανόστιμη και γρήγορη.
Υλικά Συνταγής
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: www.argiro.gr