Κλασική και πικάντικη συνταγή με spaggetti, ελαιόλαδο σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική που γίνεται σε λιγότερο από 10′.
Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. σπαγγέτι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3-4 καυτερές πιπερίτσες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τα σκορδομακάρονα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα!
Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.
Πηγή: Www.argiro.gr