-
Αρχική > Τοπικά νέα > Στα ύψη η αγωνία για την τύχη των στρατιωτικών μας:(Δύναμη και κουράγιο Άγγελε)

Στα ύψη η αγωνία για την τύχη των στρατιωτικών μας:(Δύναμη και κουράγιο Άγγελε)

 

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν, την περασμένη  .

 

 

Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν την περασμένη  Πέμπτη στην Αδριανούπολη, αφότου εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Αγωνία για τις οικογένειες των δύο Ελλήνων Αξιωματικών στην Τουρκία

 

Ειδικότερα μετά την απόρριψη της ένστασης για την αποφυλάκιση τους από το δικαστήριο της Ανδριανουπόλεως, η αγωνία μεγαλώνει τόσο για τους ιδίους και τις οικογένειες τους, όσο και για όλους μας εδώ στην Ελλάδα. Στην Καστοριά το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα πιο έντονο, μιας και ο ένας εκ των δύο στελεχών, ο 25χρονος Ανθυπολοχαγός (ΜΧ) Άγγελος Μητρετώδης έλκει την καταγωγή του από την Λεύκη ενώ ο πατέρας του έχει διατελέσει στο παρελθόν διοικητής της Τροχαίας Καστοριάς. Παρά λοιπόν την συγκρατημένη αισιοδοξία που υπήρχε το Σαββατοκύριακο για αίσιο και γρήγορο τέλος στην υπόθεση τους, οι πληροφορίες που μεταδιδόταν αποδείχτηκαν όλες ανακριβείς μιας και την Δευτέρα δεν έγινε η δίκη τους αλλά η εξέταση της ένστασης των δυο κατηγορουμένων στην απόφαση προφυλάκισης τους. Μιας ένστασης που δυστυχώς δεν έγινε δεχτή από τον Δικαστή της Ανδριανουπόλεως και έτσι οι δυο αξιωματικοί μας θα συνεχίσουν να κρατούνται προφυλακισμένοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους. Μια απόφαση που όπως είναι φυσικό, ανέβασε κατακόρυφα την αγωνία των ιδίων και των οικογενειών τους, που μετέβησαν στην Τουρκία για την εκδίκαση της Δευτέρας και είχαν τουλάχιστον την ευκαιρία να συναντήσουν και να επισκεφθούν τα παιδιά τους.

 

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι και οι γνώστες της πολιτικής να πράξουν τα δέοντα

 

Παρόλο που τα ερωτηματικά για τις συνθήκες της σύλληψης και κράτησης τους παραμένουν στο ακέραιο, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα σενάρια της δίκης και των αποτελεσμάτων της κάθε απόφασης. Πιο συγκεκριμένα, και εν μέσω ίσως μιας ακατάπαυστης φιλολογίας που μόνο άγχος και σύγχυση προσφέρουν στις εμπλεκόμενες οικογένειες και τους ακροατές, αυτή την στιγμή προτείνονται δυο βασικά σενάρια, το καθένα βέβαια με πολλές παραλλαγές και μικροδιαφορές ανάλογα με την πηγή από όπου εκπορεύονται. Το πρώτο και δυσμενέστερο θέλει την Τουρκία να προσθέτει τη κατηγορία για κατασκοπεία και να σέρνουν την Ελλάδα σε μία μακρά και ψυχοφθόρα διαπραγμάτευση που κανείς δεν θα είναι σε θέση να προβλέψει πως και πότε θα τελειώσει. Το δεύτερο σενάριο είναι και το ευτυχέστερο για την Ελλάδα και προβλέπει ότι το κατηγορητήριο δεν θα επεκταθεί πέρα της «παραβίασης πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψίας καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων». Στην περίπτωση αυτή, οι αξιωματικοί μας θα η τιμωρηθούν με κάποιους μήνες φυλακή με αναστολή και θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι και οι γνώστες της πολιτικής να πράξουν τα δέοντα και να λήξει σύντομα αυτή η περιπέτεια των ελλήνων αξιωματικών.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

Top
Enable Notifications OK No thanks