Ζουμερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας. Σερβίρετέ το με πουρέ και απολαύστε το μοναδικά
Εκτέλεση
Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε πρώτα το κοτόπουλο φιλέτο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.
Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.
Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.
Πηγή: www.argiro.gr