Μπιφτέκι γαλοπούλας, γεμιστό με τυρί. Φανταστική συνταγή. Ένα σάντουιτς που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα
Εκτέλεση
Για το σάντουιτς με μπιφτέκι γαλοπούλας, βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκόβουμε.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε τα ψίχουλα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.
Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με τυρί και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
α) Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
β) Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
γ) Σε αντικολλητικό τηγάνι στεγνό για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Φτιάχνουμε σάντουιτς, αλλείφοντας το ψωμί με λίγη μουστάρδα και βάζουμε πάνω φετες ντομάτα και φύλλα μαρούλι.
Πηγή: www.argiro.gr