-
Αρχική > Τοπικά νέα > Έντονο ενδιαφέρον για τον επόμενο Δήμαρχο! Καστοριάς (Δείτε τις υποψηφιότητες )

Έντονο ενδιαφέρον για τον επόμενο Δήμαρχο! Καστοριάς (Δείτε τις υποψηφιότητες )

Το ενδιαφέρον για τον Δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς αυξάνει συνεχόμενα σε ένταση και αριθμό, μιας και όσο

 Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Το ενδιαφέρον για τον Δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς αυξάνει συνεχόμενα σε ένταση και αριθμό, μιας και όσο περνάνε οι μέρες ολοένα και περισσότεροι διεκδικητές εμφανίζονται, είτε αυτόνομοι είτε σε συνεργατικά σχήματα. 

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, νέα και παλιά ονόματα έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο, χωρίς ωστόσο να έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη δυναμική συγκρότησης ικανού ψηφοδελτίου ακόμα. Αυτή η περιορισμένη απήχηση που εμφανίζουν, για διάφορους και ποικίλους λόγους σε κάθε περίπτωση, τα ονόματα των «νέων» επικεφαλών Γιώργου Πετκανά, Σταύρου Μαγαλιού, Γιάννη Κορεντζίδη, Αχιλλέα Ευαγγέλου αλλά και των «παλιών» Ανέστη Αγγελή και Μανώλη Χατζησυμεωνίδη έχει δυο αποτελέσματα: αφενός αποδεικνύει την αποστροφή του κόσμου σε επαγγελματίες στελέχη, παρά το πρώιμο «σπρώξιμο» σε ορισμένους από τοπικά ΜΜΕ, και αφετέρου επιτρέπει, και ίσως επιβάλλει ως ένα βαθμό, την ανάπτυξη νέων σχημάτων και υποψηφιοτήτων από παλαιότερα και νεότερα άτομα, σε ιδέες και όχι μόνο ηλικία, της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων σχημάτων ενισχύεται επίσης από το πολύαναμενόμενο νομοσχέδιο που θα αποδεσμεύσει τις αυτοδιοικητικές από τις ευρωεκλογές και θα εφαρμόσει την απλή αναλογική. Επίσης, η εξέλιξη νέων σχημάτων θα πάρει ώθηση από τον επικείμενο ή μη ανασχηματισμό της διοίκησης Αγγελή, που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει περισσότερους δυσαρεστημένους παρά ευγνώμονες, άσχετα από την στιγμή και την έκταση που αυτός θα λάβει. Σε συνέχεια λοιπόν του προηγουμένου μας ρεπορτάζ, και υπό την έντονη επιθυμία για φρέσκα πλέον και όχι απλά νέα σε ηλικία μυαλά, εκτός από τους προαναφερθέντες υποψηφίους ακούγονται και άλλα πολλά ονόματα. Καταρχήν, πολλά ονόματα από διάφορους χώρους όπως αυτά των κυρίων Παρχαρίδη, Κενανίδη, Μιταλίδη, Σαββόπουλου και Πολυγιάννη έχουν ακουστεί κατά καιρούς για επικεφαλής αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα κατέβουν ως αρχηγοί κάποιας προσπάθειας ή θα ενσωματωθούν σε κάποια άλλη κίνηση, είτε στο επίπεδο του Δήμου είτε σε αυτό της Περιφέρειας.

Σίγουρα δεν θα μείνουν αμέτοχοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη με Τόσκο, Θεοδοσόπουλο και Βελλίδη να κάνουν και αυτοί κίνηση για τον Δήμο αλλά μάλλον ως βασικοί υποστηριχτές και όχι σαν επικεφαλής κάποιας παράταξης. Σε μια ανάλογη κατάσταση βρίσκεται μάλλον και η τριπλέτα Ζήλα, Μεγγούδη και Λέκκου που ενώ είχαν υψηλές βλέψεις, όσο περνάει η ώρα φαίνεται να εγκαταλείπουν την ιδέα της «αμιγώς καστοριανής παράταξης».

Την ίδια τύχη φαίνεται να είχε και η πρωτοβουλία από τους Νίκο Δόικο και Νίκο Μπαλιάκα, με τις ευλογίες μάλιστα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ από ότι λέγεται, που δεν παρουσίασε όμως καμιά δυναμική και μάλλον παραιτήθηκε σαν ιδέα σχεδόν εν τη γένεση. Στον αντίποδα, αντιδήμαρχοι, νυν και τέως, καθώς και σύμβουλοι του κ. Αγγελή επιβεβαιώνουν με συμπεριφορά τους την ανυπαρξία ομάδας και δεσμών, αφού δεν διαφαίνεται σε καμία περίπτωση η δημιουργία σχήματος που θα διεκδικήσει την δημαρχία σαν διάδοχη κατάσταση, ειδικά μετά τον πολύαναμενόμενο ανασχηματισμό όπως προείπαμε, που είναι σίγουρο ότι θα φέρει πολλαπλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Οι έμπειροι Τέρψης και Πετρόπουλος φαίνεται να αναζητούν ήδη στέγη για την επόμενη πενταετία, μακριά από τον κ. Αγγελή φυσικά, ενώ ο κ. Κωτούλας αποκλείει και αυτός με την σειρά του την συνεργασία με τον δήμαρχο Ανέστη Αγγελή αλλά φαίνεται να ανασκευάζει τις δηλώσεις του περί αηδίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και απροθυμίας να συμμετάσχει ξανά σε αυτοδιοικητικά σχήματα, και όσο πλησιάζει ο καιρός φαίνεται ότι όχι απλά διερευνά και αυτός αλλά έχει συμφωνήσει κιόλας την συμμετοχή του σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο πρώην αντιδήμαρχος Μπινιάκος Μιχαήλ, ο οποίος αφενός κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά του, και αφετέρου ίσως να μην ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. παρά το έντονο ενδιαφέρον που προσελκύει το όνομα του, τόσο λόγω της πετυχημένης του θητείας ως αντιδήμαρχος όσο και της σημαντικότατης δραστηριοποίησης του σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς φορείς του τόπου μας. Αυτό βέβαια οφείλεται σε εναλλακτικές προτάσεις που δημιουργούν σκέψεις, όπως φανερώνεται από συγκεκριμένες πηγές, για συμμετοχή σε άλλου επιπέδου εκλογές, και όχι μόνο στον δήμο.

Αναμένουμε λοιπόν για τα νεότερα

Top
Enable Notifications OK No thanks