-
Αρχική > Τοπικά νέα > Έπιασε τον παλμό των ζητημάτων η ημερίδα Ανιχνεύοντας την παιδική σεξουαλική κακοποίηση (ρεπορτάζ φωτογραφίες )

Έπιασε τον παλμό των ζητημάτων η ημερίδα Ανιχνεύοντας την παιδική σεξουαλική κακοποίηση (ρεπορτάζ φωτογραφίες )

 

Δώρα Κωτσοπούλου

 

 

Μεγάλη η ανταπόκριση συμπολιτών μας στην ενδιαφέρουσα ημερίδα Ανιχνεύοντας την παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί».

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τους Σχολικούς Συμβούλους της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Έπιασε τον παλμό των ζητημάτων που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς του νομού

Η επιστημονική εκδήλωση, με τίτλο «Ανιχνεύοντας την παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.» φάνηκε ότι έπιασε τον παλμό των ζητημάτων που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς του νομού, οι οποίοι με πρωτεργάτισσες τις σχολικές συμβούλους της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, αγκάλιασαν την εκδήλωση και με καίρια ερωτήματα έδειξαν ότι η συνεχιζόμενη επιμόρφωση και εκπαίδευση, είναι ζητούμενο για κάθε νέο επαγγελματία.

Ο ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών ξεκίνησε την εκδήλωση δίνοντας ένα πλαίσιο γύρω από το οποίο γίνεται η συζήτηση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση αναφερόμενος στα στοιχεία που μπορεί να εντοπίσει κάποιος σε ένα παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση αλλά και στο προφίλ του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κιοσσέ, σε εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό, είναι από το κοντινό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Ακόμη, έκανε λόγο για τις κινήσεις που μπορεί να κάνουν οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή ενός παιδιού όταν εκείνο τους εμπιστευτεί ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη συνέχεια, η κα. Παπαλαμπροπούλου, πήρε το λόγο για να διαφωτίσει το κοινό της Καστοριάς σχετικά με τα τρομακτικά ποσοστά και την αυξητική τάση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και παράλληλα  για να ενημερώσει τους παρευρισκομένους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μιλήσει ένας γονέας, εκπαιδευτικός ή ειδικός σε ένα παιδί ανάλογα και με την ηλικία του.

Η κα. Μασιακού, από την πλευρά της μοιράζοντας χρήσιμες πληροφορίες στους εκπαιδευτικούς, ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και ο κ. Φωτόπουλος, αστυνόμος Β’, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε λόγο για το ρόλο της Αστυνομίας.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η επίσημη προσκεκλημένη συγγραφέας, κα. Εύα Κασιάρου, η οποία με αφορμή το βιβλίο της «Ήσουν μόνο ένα παιδί», ξεκίνησε να αφηγείται την δική της οπτική πάνω στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και κράτησε όλους τους παρευρισκομένους με κομμένη την ανάσα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αφήγηση ενός αποσπάσματος του εν λόγω βιβλίου και το ζεστό χειροκρότημα όλων όσοι φάνηκε ότι κέρδισαν πολλά από την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία ευχόμαστε να είναι η αρχή για ακόμη περισσότερες επιμορφωτικές εκδηλώσεις.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks