-
Αρχική > Τοπικά νέα > Στο…περιθώριο τα ελληνικά αρνιά!

Στο…περιθώριο τα ελληνικά αρνιά!

Ενόψει Πάσχα, φέρνουν χιλιάδες εισαγόμενα και τα πωλούν ως ντόπια

 

-Τα φθηνά αμνοερίφια «κράχτης» για τις πασχαλινές αγορές στα σούπερ μάρκετ…

 Το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων κτηνοτροφικών προϊόντων, που αποτελεί μεγάλη «πληγή» για την χώρα μας, έρχεται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο ενόψει Πάσχα. Ήδη οι παραγωγοί στην  περιοχή μας άρχισαν την διάθεση των αμνοεριφίων τους, όμως με λύπη διαπιστώνουν ότι οι τιμές που αναγκάζονται να τα πουλήσουν είναι το λιγότερο εξευτελιστικές!

Η χασούρα για τους Έλληνες κτηνοτρόφους είναι πολύ μεγάλη, αφού αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι για να μεγαλώσουν ένα αρνί ώστε να γίνει το Πάσχα περίπου 10 κιλά, θα πρέπει να πάρουν τιμή πάνω από 3 – 4 ευρώ το κιλό, διαφορετικά δεν καλύπτουν τα έξοδά τους.
Αθρόες εισαγωγές
Μια εξήγηση για την κατάσταση αυτή στην αγορά των αμνοεριφίων, είναι φυσικά οι αθρόες εισαγωγές από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων που μόλις φτάνουν στην χώρα μας, «βαφτίζονται» ελληνικά! Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές, τόσο για τους καταναλωτές που νομίζουν ότι αγοράζουν ντόπιο αρνί, όσο και για τους Έλληνες κτηνοτρόφους που βλέπουν τα δικά τους αμνοερίφια να τίθενται στο περιθώριο και να αναγκάζονται στο τέλος να τα διαθέσουν σε πολύ χαμηλές τιμές!
Εξάλλου, οι αθρόες εισαγωγές βάζουν τροχοπέδη και στις εξαγωγές ελληνικών αρνιών, αφού άλλες χρονιές όσοι ξένοι ζωέμποροι αγόραζαν, ήταν βέβαιοι (και με… σφραγίδα) ότι τα αμνοερίφια είναι 100% ελληνικά!

Εφημερίδα Πρωινός Λόγος

 

Top
Enable Notifications OK No thanks