-
Αρχική > Διεθνή > Ο ιδρυτής του Facebook ζητά συγγνώμη για τα «λάθη» του ενώπιον του Κογκρέσου

Ο ιδρυτής του Facebook ζητά συγγνώμη για τα «λάθη» του ενώπιον του Κογκρέσου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica. Μάλιστα συμπλήρωσε: «Αυτό το σχόλιο αφορά στα fake news, τις ξένες παρεμβολές στις αμερικανικές εκλογές, τα λόγια μίσους αλλά και για τα προσωπικά δεδομένα».

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.Περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσει η κατάθεσή του, ο Mark Zuckerberg ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία από το Κογκρέσο, συνοδεύοντάς τη με ένα «μήνυμα» προς τους χρήστες.

«Σε μια ώρα θα καταθέσω ενώπιον της επιτροπής για το πώς στο Facebook πρέπει να αποκτήσουμε μια ευρύτερη αντίληψη των ευθυνών μας – όχι μόνο να κατασκευάζουμε εργαλεία αλλά για να διασφαλίζουμε ότι αυτά χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό» έγραψε ο ίδιος, και συνέχισε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω το Facebook ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να έρθουν κοντά στους ανθρώπους που αγαπούν και να διασφαλίσω ότι θα αποτελεί μια θετική δύναμη στον κόσμο».

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

 

 

www.e-radio.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks