Φτιάξτε αυτό το φανταστικό γλυκό, εκμέκ με τσουρέκι, για να αξιοποιήσετε μαγικά τα τσουρέκια που περίσσεψαν
Εκτέλεση
Για το εκμέκ με τσουρέκι, σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος αραδιάζουμε σε σειρά τις φέτες από τσουρέκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10΄να ροδίσει.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ξανανακατεύουμε. Βράζουμε γι 5΄σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα.
Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο λίγο να ρουφήξει. Πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα με μαστίχα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας όσο η κρέμα είναι καυτή. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στο τσουρέκι.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλύπτουμε με τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης και κανέλα.
Πηγή: www.argiro.gr