-
Αρχική > Τοπικά νέα > Υποτονικότερη από πέρσι η κίνηση στην αγορά για το Πάσχα 2018(Έρευνα-Ρεπορτάζ )

Υποτονικότερη από πέρσι η κίνηση στην αγορά για το Πάσχα 2018(Έρευνα-Ρεπορτάζ )

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το άδειο,

 

Δώρα Κωτσοπούλου

 

Με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα φέρει πολύ σύντομα και την «Ανάσταση» στην ψυχορραγούσα ελληνική οικονομία, γιόρτασαν και  οι συμπολίτες μας το Άγια Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, έχοντας την φετινή χρονιά πιο έντονο το αίσθημα της προσμονής για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το άδειο πορτοφόλι, ήταν τα χαρακτηριστικά που επηρέασαν τους καταναλωτές, οι οποίοι πέρασαν  αυτές τις μέρες χωρίς να νιώσουν ότι πρόκειται για Πάσχα.

Η πρακτική εκπαίδευση των υπαλλήλων του Νοσοκομείου

 

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου οι δελεαστικές τιμές σε τρόφιμα, παιχνίδια, δώρα, ένδυση και γενικά οι προσφορές σε παραδοσιακά πασχαλινά είδη δε βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους καταναλωτές.

  «Η ψυχολογία  των καταναλωτών βρισκόταν στο… ναδίρ, αφού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δεν τους άφησαν  φέτος να προετοιμαστούν, όπως θα ήθελαν και όπως έκαναν άλλες χρονιές, για να περάσουν τις γιορτές ξέγνοιαστα με τις οικογένειές τους», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής.
        «Την Μεγάλη Πέμπτη άλλες χρονιές, η αγορά κινούνταν σε χαρούμενους εορταστικούς ρυθμούς. Οι πιο πολλοί σχεδόν είχαν κάνει τα περισσότερα ψώνια τους, κυρίως τα δώρα, ενώ είχαν ήδη παραγγείλει και στον κρεοπώλη το παραδοσιακό αρνάκι και όλα τα σχετικά για το πασχαλινό τραπέζι», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι φέτος τα πράγματα ήταν  τελείως διαφορετικά.

        «Προχωρούσαν  βήμα – βήμα, με αυστηρό προγραμματισμό, έχοντας ήδη κάνει πολλές περικοπές, αφού ο προϋπολογισμός τους δεν… έβγαινε. Υπήρχαν πολλοί συμπολίτες που δεν είχαν πάρει  δώρο, ενώ άλλοι ούτε καν το μισθό! Το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας μας είτε είναι άνεργο, είτε εργάζεται χωρίς να πληρώνεται. Λίγοι πλέον είναι οι προνομιούχοι που λαμβάνουν ακόμη μισθό και δώρο. Για την ακρίβεια η μειοψηφία!», κατέληξε ο  κ. Πανταζής.

Πάντως, τα τελευταία  χρόνια οι Έλληνες πολίτες και κατ΄ επέκταση και οι Καστοριανοί βιώνουν σε τραγικό βαθμό πρωτοφανή επώδυνα μέτρα. Ίσως λοιπόν έφθασε η ώρα ν’ αλλάξει ρότα η χώρα και να δει πράγματι ο λαός ότι οι θυσίες του έπιασαν επιτέλους τόπο. Αυτά άλλωστε ήταν και τα  περισσότερα πασχαλινά μηνύματα, τα οποία επικεντρώνονται στη μετάβαση από ένα θολό τοπίο σε νέους ορίζοντες, πιο φωτεινούς και αισιόδοξους. Αυτό βέβαια οι πολίτες, που είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης, αναμένουν πλέον να τα δουν και στην πράξη, να τα βιώσουν σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks