Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. ρύζι
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 1,5 λίτρο νερό
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. κάρι
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 80 γρ. βούτυρο
- δεντρολίβανο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- δεντρολίβανο
- φέτες από λεμόνι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κ.σ. θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά για να θωρακιστεί το ρύζι και να μην λασπώσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τον κύβο, 100 γρ. νερό και ανακατεύουμε. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση από το νερό προσθέτουμε άλλα 100 γρ. νερό.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κομμάτια από το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, το κάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Προσθέτουμε 100 γρ. νερό στο τηγάνι ανακατεύουμε και μεταφέρουμε όλα τα υλικά από τηγάνι στην κατσαρόλα με το ρύζι. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι
- Προσθέτουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και γίνει al dente.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, 1 κ.σ. θυμάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με επιπλέον θυμάρι, δεντρολίβανο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.
πηγή: www.akispetretzikis.com