Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. μανιτάρια
- 200 γρ. φασολάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. μείγμα από αλεύρι, ½ κ.γ. κύμινο, λίγο τζίντζερ σκόνη
- 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
- 150 γρ. γάλα
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκ. και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα φασολάκια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν όλα ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί και να μην νιώθουμε τη γεύση του αλευριού.
- Προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τον ζωμό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
- Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει ωραίο χρώμα.
- Το σερβίρουμε σκέτο, με σαλάτα της αρεσκείας μας, λίγο ρύζι ή πλιγούρι.
πηγή: www.akispetretzikis.com