Συστατικά
- 70 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 120 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια πυρίμαχη κούπα χωρητικότητας 500 ml το μακαρονάκι με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζουμε την κούπα πάνω από ένα βαθύ πιάτο σε περίπτωση που ξεχειλίσει το γάλα.
- Ψήνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 1.000 Watt.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κούπας. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές, δηλαδή συνολικά 3 λεπτά, ανακατεύοντας στο τέλος κάθε λεπτού.
- Το μακαρονάκι θα είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Το γάλα που έχει χυθεί το αδειάζουμε πάλι στην κούπα και ξαναψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει την επιφάνεια της κούπας.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Η κούπα πρέπει να είναι πυρίμαχη χωρητικότητας 500 γρ. & ο φούρνος μικροκυμάτων να είναι στο δυνατό δηλαδή στα 1.000 watt.
πηγή: www.akispetretzikis.com