-
Αρχική > Τοπικά νέα > Mήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας απέστειλαν σήμερα οι Καστοριανοί( ρεπορτάζ φωτογραφίες )

Mήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας απέστειλαν σήμερα οι Καστοριανοί( ρεπορτάζ φωτογραφίες )

      Το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι πολλοί Καστοριανοί στην προστασία του περιβάλλοντος αποδείχθηκε

Δώρα Κωτσοπούλου

Και ο Δήμος Καστοριάς στην εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it Greece 2018»…. για ένα πιο καθαρό περιβάλλον!

        Το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι πολλοί Καστοριανοί στην προστασία του περιβάλλοντος αποδείχθηκε την  Κυριακή με την δυναμική παρουσία εκατοντάδων εθελοντών που ξεχύθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης της Καστοριάς καθαρίζοντας πάρκα, πλατείες, γειτονιές, δρόμους, παραλίμνια περιοχή.

Μήνυμα  σεβασμού στο αστικό και φυσικό περιβάλλον

Η συγκεκριμένη  δράση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Let’s Do it Greece», στέφθηκε με επιτυχία στην περιοχή μας βοηθούντος και του πολύ καλού καιρού.
Μέλη εθελοντικών οργανώσεων συλλόγων, μαθητές , ακόμη και φοιτητές, με εντυπωσιακή τη συμμετοχή κυρίως των μικρών παιδιών, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που ήθελαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για μια πόλη καθαρή και περιποιημένη.


Η καθαριότητα είναι τρόπος ζωής

Στόχος του Δήμου και αυτή τη χρονιά μέσα από τη συμμετοχή στο Let’s do it World είναι όχι μόνο ο καθαρισμός και η αλλαγή της όψης της πόλης στα σημεία παρέμβασης των περιοχών της αλλά και ένα μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι σε αυτή την πραγματική όαση της πόλης.

«Γιατί», όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνων κ. Μαλαματή Αντωνίου  «η καθαριότητα της πόλης, το Περιβάλλον της και το νοικοκύρεμά της είναι αδιαπραγμάτευτα υπόθεση όλων μας . Η καθαριότητα είναι τρόπος ζωής, είναι παιδεία, είναι πολιτισμός. Όλοι μας, στις 29 Απριλίου 2018 αποδείξαμε εμπράκτως το ενδιαφέρον για τόπο μας και το  περιβάλλον και συμμετείχαμε στην πανελλήνια δράση εθελοντικής καθαριότητας Lets Do It Greece» ενημέρωσε η  κ. Αντωνίου , επισημαίνοντας παράλληλα  πως «όσο και να δουλεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου ή του οποιουδήποτε φορέα, αν δεν υπάρχει η συνεργασία των πολιτών που απορρέει και μέσα από την παιδεία μας, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την εικόνα που ονειρευόμαστε για την πόλη μας».


Τέλος ο δήμος προμήθευσε στους πολίτες και ομάδες που βρέθηκαν στα σημεία καθαρισμού τα απαραίτητα σύνεργα όπως σακούλες, γάντια και εργαλεία.

 

Σύλλογοι, φορείς, πολίτες πήραν σκούπες και σακούλες και καθάρισαν περιοχές της πόλης στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης “Let’s Do It Greece”

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks