Συστατικά
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 250 γρ. νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 500 γρ. σπανάκι
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. άνηθο
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια 4 εκ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό από το λεμόνι στην κατσαρόλα.
- Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο και τα ¾ από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξύσμα από το λεμόνι.
πηγή: www.akispetretzikis.com