-
Αρχική > Συνταγές > Η συνταγή της ημέρας: Μπάρες με marshmallow και δημητριακά

Η συνταγή της ημέρας: Μπάρες με marshmallow και δημητριακά

Συστατικά

Στρώση brownie

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα βούτυρο για το άλειμμα
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 60 γρ. κακάο
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Στρώση μπισκότου

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.  κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Στρώση δημητριακών

  • 45 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. χρωματιστά marshmallow εμπορίου
  • 180 γρ. δημητριακά ρυζιού

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί 25x25x5 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να προεξέχει από τα πλάγια του ταψιού.
  • Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.

Για τη στρώση brownie

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Βάζουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο και στην συνέχεια ρίχνουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψί μας.

Για τη στρώση μπισκότου

  • Στον κάδο του μίξερ, αφού τον έχουμε καθαρίσει, ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το αδειάζουμε προσεχτικά στο ταψί μας πάνω από το μείγμα με το brownie.
  • Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.

Για τη στρώση δημητριακών

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα marshmallow μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε μέσα τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε.
  • Βάζουμε γάντια και βουτυρώνουμε καλά τα χέρια μας.
  • Με τα χέρια μας παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση μπισκότου πιέζοντας ελαφρά.
  • Tοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Για το σερβίρισμα κόβουμε σε κύβους το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

πηγή; www.akispetretzikis.com

Top
Enable Notifications OK No thanks