Συστατικά
Στρώση brownie
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα βούτυρο για το άλειμμα
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 60 γρ. κακάο
- ¼ κ.γ. αλάτι
Στρώση μπισκότου
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Στρώση δημητριακών
- 45 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. χρωματιστά marshmallow εμπορίου
- 180 γρ. δημητριακά ρυζιού
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί 25x25x5 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να προεξέχει από τα πλάγια του ταψιού.
- Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Για τη στρώση brownie
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Βάζουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο και στην συνέχεια ρίχνουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Όταν ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψί μας.
Για τη στρώση μπισκότου
- Στον κάδο του μίξερ, αφού τον έχουμε καθαρίσει, ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
- Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το αδειάζουμε προσεχτικά στο ταψί μας πάνω από το μείγμα με το brownie.
- Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Για τη στρώση δημητριακών
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα marshmallow μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε μέσα τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε.
- Βάζουμε γάντια και βουτυρώνουμε καλά τα χέρια μας.
- Με τα χέρια μας παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση μπισκότου πιέζοντας ελαφρά.
- Tοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Για το σερβίρισμα κόβουμε σε κύβους το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
πηγή; www.akispetretzikis.com