-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αιμορραγεί η βόρεια Ελλάδα ¨” Καστοριά ” προς Σκόπια και Βουλγαρία  

Αιμορραγεί η βόρεια Ελλάδα ¨” Καστοριά ” προς Σκόπια και Βουλγαρία  

Όλο και περισσότεροι Καστοριανοί ταξιδεύουν προς τις γείτονες χώρες για προμήθεια υλικών αγαθών  

   Ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ιδιαίτερα υψηλό κόστος όχι μόνο για την ελληνική αγορά και δη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, αλλά και για το ίδιο κράτος, λόγω της πολύ μεγάλης απώλειας φόρων, έχει προσλάβει πλέον στη Βόρεια Ελλάδα η «διαρροή» εισοδημάτων προς τις αγορές της γειτονικής ΠΓΔΜ, αλλά και της Βουλγαρίας.

Ο αριθμός των κατοίκων των περιφερειακών ενοτήτων Καστοριάς και Κοζάνης που ακολουθούν την ίδια διαδρομή. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, οι συμπολίτες μας καθημερινά ταξιδεύουν όλο και περισσότερο προς τις γείτονες χώρες και αυτό έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη ψυχορραγούσα τοπική μας οικονομία.

Ψωνίζουμε τοπικά  και ανταποδοτικά  γιατί κερδίζουμε διπλά

    «Θα πρέπει να έχουμε τοπική καταναλωτική συνείδηση καθώς κάθε ευρώ που μένει στον τόπο μας, δίνει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε εμάς και στα παιδιά μας, ενώ κάθε ευρώ που φεύγει μακριά δεν επιστρέφει ποτέ. Έτσι,  χάνεται και μειώνεται η δική μας δύναμη, άλλα και οι θέσεις εργασίας αδειάζουν » δήλωσε  από  τη μεριά του φανερά προβληματισμένος για τις διαστάσεις που πήρε το εν λόγω θέμα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου  Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Πάντως το επιμελητήριο Καστοριάς, σε ταχτά χρονικά διαστήματα  σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους  Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, προβάλει μέσα από τον τοπικό τύπο και  τα ραδιόφωνα, το  ΣΛΟΓΚΑΝ, «Ψωνίζουμε τοπικά  και ανταποδοτικά γιατί κερδίζουμε διπλά». 

Θα πρέπει να έχουμε τοπική  καταναλωτική  συνείδηση

 

«Στην πράξη, για την αγορά της Καστοριάς, διπλασιάζεται η κρίση», τονίζει, μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο  πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς κ. Βαγγέλης Πανταζής και δεδομένου ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι μέλος της Ε.Ε. ο Εμπορικός Σύλλογος,  ζητά την εφαρμογή πλαφόν στις αγορές από τη γείτονα, με παράλληλη άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρησή του.

Ο  κ. Πανταζής «καταγγέλλει» την πλήρη αντικατάσταση της αγοράς της Καστοριάς από εκείνη της ΠΓΔΜ, η οποία έχει οδηγήσει μαζί με την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας  και ιδιαίτερα η ακριτική μας περιοχή σε τουλάχιστον 180  λουκέτα επαγγελματιών από το 201Ο μέχρι σήμερα, αλλά και σε απώλειες χιλιάδων ευρώ για το κράτος από τη μη είσπραξη ΦΠΑ και μάλιστα στην τρέχουσα περίοδο της έντονης κρίσης.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks