-
Αρχική > Ελλάδα > Σε προεκλογικό φόντο η μετωπική Τσίπρα -Μητσοτάκη

Σε προεκλογικό φόντο η μετωπική Τσίπρα -Μητσοτάκη

Σε προεκλογικό κλίμα αναμένεται αργότερα σήμερα η «μετωπική» σύγκρουση Τσίπρα -Μητσοτάκη στη Βουλή,

 με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μετά από αίτημα της Φώφης Γεννηματά και με αντικείμενο το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» της κυβέρνησης.

Το κλίμα δυναμιτίζει η πρόσφατη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη -με την αντιπολίτευση πάντως να κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης όσον αφορά τις νέες περικοπές στις συντάξεις αλλά και το Σκοπιανό.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά και Μητσοτάκης

Η κ. Γεννηματά αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα για «εκλογές εδώ και τώρα» αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2022 -με το περίφημο «ολιστικό σχέδιο».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτεθεί στον πρωθυπουργό για τον διχαστικό λόγο και τη ρητορική που επιλέγει. Θα αναφερθεί στα φαινόμενα ανομίας, στο λεγόμενο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» το οποίο, όπως θα πει, «είναι στην πραγματικότητα «σχέδιο ολιστικής ασάφειας», «ένα δήθεν αναπτυξιακό σχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη».

Χωρίς Καμμένο η προ ημερησίας

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εκπροσωπηθούν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Παπαχριστόπουλο καθώς ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε υπουργική αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι απουσίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ από κοινοβουλευτικές συζητήσεις, πάντως, που διεξάγονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών -δεδομένου ότι έλειπε και κατά την συζήτηση του πορίσματος για τη Novartis- δημιουργεί ερωτηματικά.

https://politik.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks