-
Αρχική > Ελλάδα > Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας

Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας

«Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με σαφήνεια τον χρόνο θα γίνει η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας»

– «Ο Ερντογάν επιδιώκει να εξασφαλίσει θέση στην Κυπριακή ΑΟΖ» – «Είμαστε υπερ της ειρήνης αλλά θα κάνουμε τα πάντα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας»

«Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με σαφήνεια τον χρόνο θα γίνει η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας», ανέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία μιλώντας για απαράδεκτη κράτηση. Είπε ακόμα ότι «απέρριψαν πρόταση, σε αντίθεση με αυτό που η Ελληνική ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έπραξε που άφησε ελευθέρους τους δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Κυλλήνη και επίσης αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε Τουρκία αυτός που παραβίασε σύνορα και εισήλθε Καστανιές». «Δείτε» είπε ο κ. Φώτης Κουβέλης «τις δύο τεράστιες διαφορές με την απονομή της Δικαιοσύνης σε Ελλάδα και Τουρκία» σημειώνοντας ότι «όλοι έχουμε γίνει κοινωνοί των δηλώσεων Ερντογάν, δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό, ότι θα μπορούσε να κάνει βήματα στην τουρκική Δικαιοσύνη να ρυθμιστεί το θέμα αν η Ελλάδα έμπαινε στην λογική διαπραγμάτευσης – ανταλλαγής με Τούρκους που έτυχαν χορήγησης ασύλου».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σχέση με το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας ανάφερε ότι «η χώρα μας δεν σταματά να αναδεικνύει το θέμα, ασκεί πιέσεις σε θεσμοθετημένα όργανα ΕΕ ναι ΝΑΤΟ και Αμερική. Θα παρακολουθήσατε και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και οι πιέσεις συνεχίζονται».

Σχετικά με το εάν έχει κάποια εκτίμηση για το πότε η Τουρκία θα απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας είπε ακόμα ότι «Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης, και η κράτηση έχει ενταχθεί στην εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική του Ερντογάν εν όψει εκλογών». Πρόσθεσε ότι: «Δεν θα σταματήσει την κυμαινόμενη ένταση, εκείνο που επιδιώκει και ανεξάρτητα αποτέλεσμα θέλει να εξασφαλίσει είναι ένα πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να μπορεί να είναι η Τουρκία παρούσα περιοχή κυπριακής ΑΟΖ, αυτό τους απασχολεί».

Στο πλαίσιο αυτό της αμφισβήτησης που επιδιώκει η Άγκυρα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής  είπε πως «Οι Συνθήκες, είναι συγκεκριμένες, όπως η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων καθώς και το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας είναι υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτό δεν  μπορεί όμως να λειτουργεί σε βάρος των θέσεών μας και με ότι έχει να κάνει με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι συντεταγμένες σε αυτή  την προσπάθεια, έχουν πολύ καλή δομή και είναι ενισχυμένες για να λειτουργούν ως  αποτρεπτική  δύναμη. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα 8 χρόνια της κρίσης των Μνημονίων, είναι εξαιρετικά μειωμένος. Και προσπαθούμε να αξιοποιούνται τα πάντα  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι αποφάσεις για την αναβάθμιση των F – 16».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης έκανε αυτές τις αναφορές μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις ΕΠΕ όπου κατέθεσε τροπολογία σχετικά με την δυνατότητα επέκτασης του στρατολογικού ευεργετήματος της  οριστικής απόλυσης από τις ΕΔ μετά από 3μηνη υπηρεσία σε όλους τους γιούς και αδελφούς θυμάτων ή τραυματιών από τρομοκρατική ενέργεια.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks