-
Αρχική > Τοπικά νέα > Θεόδωρος Καρυπίδης : Μέσα από το ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν έργα άνω των 12εκ. ευρώ για Π.Ε.Καστοριάς

Θεόδωρος Καρυπίδης : Μέσα από το ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν έργα άνω των 12εκ. ευρώ για Π.Ε.Καστοριάς

Με στόχο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών

Ελένη Μελά

αναπτυξιακών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε και στην Καστοριά ημερίδα παρουσία των τριών δήμων του νομού. Η ημερίδα είχε να κάνει επίσης και με τον προγραμματισμό των προσκλήσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σταύρος Γιαννακίδης τόνισε ότι: ”’Όραμα μας το οποίο υπηρετούμε πιστά και με ψυχή, είναι να έχουμε μία περιφέρεια ανταγωνιστική, αναπτυξιακή με βιώσιμες θέσεις εργασίας σε ένα ποιοτικό περιβάλλον με κοινωνική συνοχή”.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε ήδη από τους ομιλητές ως πρωτοποριακό.

”Σκοπός μας είναι να επιλύσουμε διαχρονικά και συσσωρευμένα προβλήματα,προβλήματα δεκαετιών που δεν λύθηκαν ποτέ”,δήλωσε ο περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας ο κ Θεόδωρος Καρυπίδης  ”Όπως για παράδειγμα είναι η ενεργειακή φτώχεια της Π.Ε.Καστοριάς.Μόλις χθες υπογράφτηκε η κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ειδικό τιμολόγιο θα εφαρμοστεί πλέον με αναδρομική ισχύ σε όλα τα νοικοκυριά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Καστοριά, μια που κάθε νοικοκυριό θα έχει 30% έκπτωση, όχι μόνο από τη ΔΕΗ,αλλά απ’ όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας”.                 

Μέσα από το ΕΣΠΑ συνολικά θα υλοποιηθούν έργα στην Π.Ε.Καστοριάς άνω των 12εκ. ευρώ και θα αφορούν διάφορους άξονες,όπως υποδομές στην ύδρευση,συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, έργα που σχετίζονται με την λίμνη,αλλά και υποστηρικτικά του τομέα της υγείας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks