Συστατικά
Υλικά για 40 μπισκοτάκια (20 γεμιστά)
Για τα μπισκότα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
- Τέλος προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα ίσα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το πολυμηχάνημα και τη βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη μεγέθους μικρού καρυδιού και τα βάζουμε σε ταψάκια τα οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια μας σε απόσταση περίπου 5 εκ. το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν ελαφρά.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
- Αν ο φούρνος μας λειτουργεί με αέρα θα μπορούσαμε να ψήνουμε 2 ταψιά ταυτόχρονα.
- Στη μέση του χρόνου ψησίματος κάνουμε εναλλαγή των ταψιών και καλό είναι να τα γυρνάμε κιόλας το μέσα έξω ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αν δεν έχουμε αέρα στο φούρνο καλό είναι τα ταψάκια με τα έτοιμα ζυμαράκια επάνω τους να τα κρατάμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο.
- Περνάμε τη μαρμελάδα από το μούλτι αν έχει κομματάκια και την ανακατεύουμε και αυτή στο μείγμα με τη σοκολάτα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Αφήνουμε μερικές ώρες να παγώσει το μείγμα στο ψυγείο και το βάζουμε ανάμεσα στα μπισκότα.
πηγή: www.akispetretzikis.com