Απίθανα μπιφτέκια με 3 κιμάδες και γιαούρτι. Ψήστε τα στη σχάρα και συνοδεύστε τα με πουρέ πατάτας ή με τη σαλάτα κους κους
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σχάρας, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία.
Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά για τα μπιφτέκια, τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25-30 λεπτά. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν σαν μπιφτέκια σχάρας.
Συνοδεύστε τα με πουρέ πατάτας ή με δροσερή σαλάτα κους κους.
πηγή: www.argiro.gr