-
Αρχική > Ελλάδα > Έξαλλος ο Καμμένος με Κοτζιά, απειλεί με ρήξη!

Έξαλλος ο Καμμένος με Κοτζιά, απειλεί με ρήξη!

Έξαλλοι είναι στους ΑΝΕΛ και προσωπικώς ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Κοτζιά, για τον οποίο υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως τους εξαπάτησε!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο υπουργός Άμυνας είχε λάβει τη διαβεβαίωση του υπουργού Εξωτερικών ότι, ανάμεσα σε άλλα, η ΠΓΔΜ δεν θα λάμβανε πρόσκληση πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ με τη νέα της ονομασία αν δεν προχωρούσε πρώτα σε συνταγματικές αλλαγές, όπου θα αφαιρούνταν και οι αλυτρωτικές αναφορές.

Ωστόσο η ενημέρωση που υπάρχει στο Πεντάγωνο είναι πως ο κ. Κοτζιάς έχει συμφωνήσει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως πλήρους μέλους και πριν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δηλαδή κατά τη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, αποδεχόμενος απλώς δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο Ζόραν Ζάεφ και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ο κ. Καμμένος είχε λάβει τη διαβεβαίωση του κ. Κοτζιά ότι ο βόρειος γείτονας θα λάμβανε καθεστώς παρατηρητή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, βεβαίως, είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Γι’ αυτό και η απογοήτευσή του ήταν μεγάλη όταν πληροφορήθηκε πως η Ελλάδα υποχώρησε κι από αυτήν την “κόκκινη γραμμή”.

Ο υπουργός Άμυνας έχει έτσι κι αλλιώς τοποθετηθεί δημοσίως πολλάκις επί του θέματος, εμμένοντας στην καταψήφιση οποιασδήποτε λύσης περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” και παράγωγά της.

Ο Τσίπρας «πυροσβέστης»

Αν, ωστόσο, δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής και τα Σκόπια γίνουν άμεσα μέλη του ΝΑΤΟ- η ένταξή τους δεν μπορεί να τεθεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και να αναθεωρηθεί αν αυτή δεν συμβεί-, τότε ο ίδιος παρουσιάζεται πρόθυμος ακόμα και να ρίξει την κυβέρνηση!

Όσο κι αν αυτό το σενάριο δεν είναι το επικρατέστερο τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του προέδρου των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να ανησυχεί το Μαξίμου, αν δεν το ανησυχεί ήδη.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει, αν χρειαστεί, το ρόλο του “πυροσβέστη” ανάμεσα σε Καμμένο- Κοτζιά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Politik»

ΦΩΤΟ https://www.google.com/

Top
Enable Notifications OK No thanks