-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η μακεδονική σταγόνα που ξεχειλίζει το ΣΥΡΙΖαικό ποτήρι (Αρθρο του  Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Η μακεδονική σταγόνα που ξεχειλίζει το ΣΥΡΙΖαικό ποτήρι (Αρθρο του  Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Μερικές φορές έρχονται έτσι τα πράγματα που μια σταγόνα αρκεί για να ξεχειλίσει ένα ποτήρι. Το Μακεδονικό,

μπορεί εύκολα να παρασύρει στον όλεθρο μια κυβέρνηση που έχει αρχίσει να γίνεται μισητή για ένα σωρό άλλα πράγματα. Ένα μεγάλο μέρος του λαού που κατέβηκε (και θα κατεβεί) στα συλλαλητήρια των δρόμων έχει ένα σωρό κρατούμενα και ανοιχτούς λογαριασμούς στο μυαλό του και βρίσκει μια χαρά αιτιολογία τον εθνικοπατριωτικό λόγο ενάντια σε αυτούς που καταλογίζει και εγκαλεί για ένα σωρό πράγματα.

Για την υπερφορολόγηση, για τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, το έλλειμμα ασφάλειας, το πατρονάρισμα αναρχικών οργανώσεων, για την κυκλοφορία εγκληματιών με κρατική άδεια, για το μεταναστευτικό πάτσγουορκ των νησιών, για τις υποχωρήσεις στο Αιγαίο κι ένα σωρό άλλα. Το Μακεδονικό ζήτημα είναι μια χαρά διαδήλωση ομπρέλα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ πολιτών/ κυβέρνησης. Ικανό να δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος που την οδηγήσει πίσω σε εκλογική συρρίκνωση. Ο κυβερνητικός λόγος στο θέμα της Μακεδονίας είναι λόγος ιδιάζων, διφορούμενος, μυστικός και ακατάληπτος. Κανείς μέχρις στιγμής δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς επιδιώκει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να μιλά όχι τόσο σαν έλληνας αλλά σαν Σλαύος υπουργός, Στο θέμα, για παράδειγμα, της υποτιθέμενης από εμάς αναγνώρισης της ‘Μακεδονικής’ γλώσσας το 1977 στην Αθήνα. Που δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, στην διάσκεψη του ΟΗΕ που είχε πραγματοποιηθεί τότε, είχε τεθεί ένα ουσιαστικό θέμα ομογενοποίησης όλων των ευρωπαικών χαρτών.

Τα ονόματα όλων των χωρών της Ευρώπης έπρεπε να αποδοθούν με Λατινική γραφή. Ζητήθηκε λοιπόν από την κάθε χώρα να μετατρέψει τις γεωγραφικές της ονομασίες και τα τοπωνύμια της στα λατινικά, με όποιον τρόπο αντιστοίχισης έκρινε η ίδια προκριτέο. Αυτό ζητήθηκε ΚΑΙ από την FYROM και σε καμία περίπτωση η αίτηση αυτή δεν συνέστησε αναγνώριση de jure από πλευράς μας μιας «μακεδονικής» γλώσσας. Όταν λοιπόν ακούς τον έλληνα υπουργό εξωτερικών να υποστηρίζει μια τόσο εξωφρενική άποψη, εεεε, όντως αντιλαμβάνεσαι πως ήρθε η ώρα να πάρεις τους δρόμους!

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks