Κοτόπιτα χωρίς φύλλο, με λαχανικά, τυριά και κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε, είναι πεντανόστιμη!
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C για να ψήσουμε την κοτόπιτα χωρίς φύλλο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το ζωμό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 5΄. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες ώστε να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.
Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τον αρακά και τη γραβιέρα.
Αφαιρούμε το σκόρδο. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 35΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για επιπλέον 10΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
Αφήνουμε να σταθεί 10΄και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
πηγή: www.argiro.gr