Μία σαλάτα που θα μπορούσε να είναι ένα ελαφρύ γεύμα. Η αντίθεση του ροκφόρ με το αχλάδι και το καρύδι που σκάει στο δόντι είναι απλά τέλεια! Οι φράουλες βάζουν τη δική τους πινελιά, δίνοντας χρώμα στη σαλάτα.
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε τις φέτες της μπαγκέτας σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10΄ στους 200οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, έως ότου ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με πιρούνι λιώνουμε το ροκφόρ. Το αλείφουμε στη φρυγανισμένη μπαγκέτα. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος και τα ανακατεύουμε με πιρούνι να ενωθούν.
Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε καλά τα φύλλα σαλάτας, τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα αχλάδια, τις φράουλες, τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε κάθε σαλάτα με φρυγανισμένη μπαγκέτα και ροκφόρ.
πηγή: Www.argiro.gr