-
Αρχική > Πολιτισμός > Αρμονία :Xρώμα – άρωμα και παραδοσιακή μουσική από τα χορευτικά συγκροτήματα  στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας(φωτογραφίες )

Αρμονία :Xρώμα – άρωμα και παραδοσιακή μουσική από τα χορευτικά συγκροτήματα  στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας(φωτογραφίες )

Παρά την βροχή  οι χορευτές ,προσέφεραν ένα μαγευτικό θέαμα Με τα ΄΄Χαλκινα Ηχοχρώματα

Δώρα Κωτσοπούλου

Με βασικό στόχο την καλλιέργεια του πολιτιστικού πνεύματος μέσα από τη διαφύλαξη της παράδοσης, ο Μουσικο-φιλολογικός, σύλλογος Αρμονίας, πραγματοποίησε και φέτος και συγκεκριμένα την περασμένη  Κυριακή το βράδυ,  στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας, μια ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά  που προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.  

Στόχος των διοργανωτών, η συνεχής αναβάθμιση του θεσμού 

          Ήταν μια πολιτιστικού περιεχομένου προσφορά με χάλκινα ηχοχρώματα που την πλαισίωσαν τα  έξη  χορευτικά  τμήματα του ομώνυμου συλλόγου. Αθρόα ήταν και η προσέλευση του κόσμου, ενώ το πάρκο ολυμπιακής φλόγας έμοιαζε με σταυροδρόμι πολιτισμού .

          Πρωταγωνιστές αυτής της γιορτής ήταν οι  εκατό  περίπου χορευτές, που με τις υπέροχες χειροποίητες φορεσιές τους χόρεψαν τους τοπικούς χορούς της πατρίδας μας.

Ο συγχρονισμός κινήσεων και βημάτων των παραδοσιακών συγκροτημάτων έδωσε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, απόλυτα διανθισμένο από χρώμα και άρωμα

  

 Κατά τη διάρκεια μάλιστα του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος, προβλήθηκε ο πλούτος της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς, με μουσική και δρώμενα  από όλη την Ελλάδα και με ιδιαίτερο αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση της Θράκης, ενώ το κέφι και η χαρά των πολυάριθμων θεατών απογειώθηκε και η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα αυτοσχέδιο γλέντι.

Στόχος των διοργανωτών,είναι η συνεχής αναβάθμιση του θεσμού και η προσέλευση των νέων στην παράδοση μέσα από μια συλλογική δουλειά.

Τέλος, χορηγός της εκδήλωσης ήταν η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς που με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζει τα θέματα διατήρησης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks