Μοσχάρι πιπεράτο, μαλακό, πεντανόστιμο και μυρωδάτο θα γίνει το αγαπημένο σας
Εκτέλεση
Για το μοσχάρι πιπεράτο, κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους ενάμιση εκατοστού. Το ροδίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ. Τρίβουμε το πιπέρι και αν θέλετε προσθέστε και μία πρέζα μπούκοβο.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τότε ρίχνουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι που θα προσθέσουμε είναι αλμυρό) και ακουμπάμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι σε μέγεθος σπιρτόκουτου.
Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αλλά να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
πηγή: www.argiro.gr