-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα Νέες Πρακτικές Και Καινοτομίες Στην Καλλιέργεια Της Μηλιάς

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα Νέες Πρακτικές Και Καινοτομίες Στην Καλλιέργεια Της Μηλιάς

«Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν σημαντικά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή 

των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης  και στην μηλοκαλιέργεια»,Τονίστηκε στην ημερίδα  με θέμα ”Νέες πρακτικές & καινοτόμες διεργασίες στην καλλιέργεια της μηλιάς

Δώρα Κωτσοπούλου

,.Την  ενδιαφέρουσα και σημαντική ημερίδα που  έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι  στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, διοργάνωσαν  η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς -Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Στην διάρκεια τις ημερίδας έγινε  ενημέρωση για την Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών των μηλοειδών με έμφαση στο Xyleborus dispar, από τον Δρ. Παπαδόπουλο Νικόλαο, Καθηγητή Γεωργικής Εντομολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και για την εφαρμογή καινοτομιών στη  μείωση του κόστους παραγωγής στη ​καλλιέργεια της ​μηλιάς, από τον  Δρ. Νάνο Γεώργιο, καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί ήταν οι αγρότες  που για πρώτη φορά  παραβρέθηκαν στην ενδιαφέρουσα ημερίδα για να ενημερωθούν από κοντά από γνώστες των θεμάτων που  με τις τεκμηρίωνες γνώσεις τους   θα τους βοηθήσουν στην μείωση του κόστους.

Αναφορικά τώρα με τα συμπεράσματα όπως τονίστηκε από τους εισηγητές της ημερίδας  απαιτείται μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών της μηλιάς, συνεχή συλλογή, αρχειοθέτηση  και ανάλυση στοιχείων σε τοπικό επίπεδο και υψηλά επίπεδα οργάνωσης.

Πάντως την ώρα που ο αγροτικός  κλάδος περνάει πολύ δύσκολες ώρες και απειλείται η βιωσιμότητά του, η Πολιτεία οφείλει να δώσει ευκαιρίες σε όσους θέλουν και μπορούν να καλλιεργήσουν και να παράγουν μήλα, βοηθώντας έτσι να μην «σβήσει» εντελώς η παραγωγή των μήλο-παραγωγών στην  περιοχή μας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks