-
Αρχική > Διεθνή > Ταϊλάνδη: Έμπειρος διασώστης νεκρός – Συμμετείχε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των 12 παιδιών – Video

Ταϊλάνδη: Έμπειρος διασώστης νεκρός – Συμμετείχε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των 12 παιδιών – Video

– Τραγωδία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

– Έμπειρος βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε νεκρός– Είχε μεταφέρει φιάλες οξυγόνου στο σπήλαιο όπου έχουν εγκλωβιστεί τα παιδιά και ο προπονητής τους– Μάχη με το χρόνο για να βγουν σώοι οι 13 εγκλωβισμένοι, μειώνονται τα επίπεδα του οξυγόνου στο σπήλαιο– Η εποχή των μουσώνων τελειώνει τον Οκτώβριο, δεν αποκλείεται τα παιδιά να μείνουν έως τότε εγκλωβισμένα!Ένας κακός οιωνός. Καθώς όλη η Ταϊλάνδη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο 23 Ιουνίου, μια θλιβερή είδηση έρχεται να σοκάρει τους πάντες. Ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ανασύρθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο πρώην «βατραχάνθρωπος» Σαμάν Κουνάν μετείχε εθελοντικά στις προσπάθειες να βρεθεί ο πιο ασφαλής τρόπος για να βγουν τα παιδιά και ο προπονητής τους από το σπήλαιο. Το πρωί της Παρασκευής (06.07.2018) ανασύρθηκε νεκρός από το σπήλαιο.

Ο Σαμάν Κουνάν – Φωτογραφία Daily MailΟ Σαμάν Κουνάν – Φωτογραφία Daily MailΟ Κουνάν ήταν ένας από τους Seals που είχαν αναλάβει να τοποθετήσουν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής των παιδιών. Αφού τοποθέτησε τις φιάλες, είχε ξεκινήσει να επιστρέψει. Όμως κατά τη διάρκεια της επιστροφής, έχασε τις αισθήσεις του.

Το σημείο όπου ο Κουνάν έχασε τις αισθήσεις του περίπου 1,5 χιλιόμετρα μακριά από την έξοδο του σπηλαίου. Συνάδελφός του που ήταν μαζί του, προσπάθησε να τον επαναφέρει αλλά ήταν αδύνατον. Τον έβγαλε στην επιφάνεια αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Αφού παρέδωσε τις φιάλες, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο», εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω», διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Η σορός του άτυχου δύτη μεταφέρθηκε στη Μπανγκόνγκ όπου με απόφαση του βασιλιά της Ταϊλάνδης θα κηδευτεί με βασιλικές τιμές.

http://video.dailymail.co.uk/video/mol/2018/07/05/1110715256530451481/640x360_MP4_11107

Top
Enable Notifications OK No thanks