Το ρυζόγαλο με τη μαστίχα και την κανέλα έχει γεύση συγκλονιστική. Το σερβίρω σαν επιδόρπιο στο εστιατόριο, σαν πρωινό στο ξενοδοχείο, το φτιάχνω στο σπίτι για την οικογένειά μου όταν μου ζητούν ένα γρήγορο γλυκό και, φυσικά, κρατάω πάντα το υπόλοιπο της κατσαρόλας -αυτό που “πιάνει” κάτω κάτω και καραμελώνει- για τον εαυτό μου! Παλιά αγαπημένη συνήθεια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Extra tips
•Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει μεκρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό. Γι αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.
• Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.
• Μια πρέζα αλάτι στο ρυζόγαλο απογειώνει τη γεύση του και τονίζει τα αρώματα της μαστίχας και της κανέλας.
• Το ρυζόγαλο σηκώνει πολλές παραλλαγές και είναι ένα γλυκό για όλο το χρόνο
-Το χειμώνα το συνδυάζουμε με γλυκό του κουταλιού, για παράδειγμα με βύσσινο ή με κυδώνι.
-Την άνοιξη το σερβίρουμε με ψιλοκομμένες φράουλες.
-Το καλοκαίρι μας δροσίζει παγωμένο με μπόλικη κανέλα.
-Το φθινόπωρο το απολαμβάνουμε αχνιστό με καραμελωμένα μήλα και κανέλα.
πηγή: www.argiro.gr