-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δισπηλιό: Μελέτη για την ανεύρεση της εστίας μόλυνσης του νερού : “Και τα βιολιά στον τόπο(ρεπορτάζ φωτογραφίες )”

Δισπηλιό: Μελέτη για την ανεύρεση της εστίας μόλυνσης του νερού : “Και τα βιολιά στον τόπο(ρεπορτάζ φωτογραφίες )”

Στο επίκεντρο σύσκεψης τοπικών φορέων, υπαλλήλων υγιεινής της ΠΕ Καστοριάς ,του ΙΓΜΕ και υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

βρέθηκε  η μελέτη για την ανεύρεση εστίας μόλυνσης του νερού στο Δισπηλιό. Παρών στη σύσκεψη ήταν και η Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Τελικά μετά από πολλή ώρα σκέψεων και συσκέψεων βγήκε και ο άσπρος καπνός που σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη την λύση θα την δώσει η ΙΓΜΕ διότι είναι γνώστης του θέματος καθώς παρόμοιο θέμα αντιμετώπισε στην Κοζάνη.

 «Στο γραφείο μου πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δρομολογήσουμε μία μελέτη η οποία θα βγάλει τα συμπεράσματα και ως προς την παρακολούθηση των ρύπων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην περιοχή, καθώς επίσης και στην εύρεση της πηγής μόλυνσης η οποία ενδιαφέρει ολόκληρο τον νομό. Η ΙΓΜΕ είναι γνώστης του θέματος διότι παρόμοια μελέτη έκανε σε μια προηγούμενη έρευνα στην Κοζάνη . Κάτι ανάλογο θα κάνουμε και εδώ .Αύριο μάλιστα θα συγκληθεί το κλιμάκιο ποιότητας περιβάλλοντος που αποτελείται από το προσωπικό διαφόρων υπηρεσιών της ΠΕ Καστοριάς για να στήσουμε αυτή την μελέτη και μια με το ΙΓΜΕ να την δρομολογήσουμε», δήλωσε ο κ Αδαμόπουλος . Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την περιφέρεια για να βρεθεί όπως είπε η πηγή του κακού.

Διευκρίνισε ότι δε διαπίστωσαν κάποια επιχείρηση να είναι υπεύθυνη για την μόλυνση, όμως, υποστήριξε, ότι η ουσία που βρέθηκε να μολύνει το νερό παράγεται από την κατεργασία των δερμάτων .

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο θεωρείται πως είναι πολύ δύσκολα να βρεθεί η πηγή των ρύπων.

Το μόνο καλό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι μέχρι την Κυριακή το Δισπηλιό θα έχει  σύντομα νερό. «Ξεκινάμε έναν αγώνα για να βγάλουμε τα αποτελέσματα της μόλυνσης που ίσως δεν ξέρω ποσό θα κρατήσει, πόσο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο κ Αδαμόπουλος.

 

Ανέστης Αγγελής «Σαν πρώτο βήμα απαίτησα να ενισχυθούν οι εξελικτικοί μηχανισμοί και να μην αφεθούμε σε ακαδημαϊκές συζητήσεις οι οποίες είναι μακροχρόνιες. Πρέπει να προσδιορίσουμε τις αιτίες, αν υπάρχουν στον υδροφόρο ορίζοντα», δηλωσε από την μεριά του ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής.

Εκείνο πάντως που πρέπει να τονιστεί  ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Δισπηλιού βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και πρέπει επιτέλους να βρεθεί η εστία της μόλυνσης και οι κάτοικοι να πάρουν γρήγορα καθαρό νερό.

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks