-
Αρχική > Ελλάδα > Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας βρεφών | Πωλούσαν νεογέννητα για 18.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας βρεφών | Πωλούσαν νεογέννητα για 18.000 ευρώ

Σπείρα εμπορίας βρεφών εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Το κύκλωμα πουλούσε τα νεογέννητα βρέφη για 18.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας βρεφών από την Ελληνική Αστυνομία. Η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε είναι η εξής:

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν συνολικά εννέα αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα

Η αστυνομία κινήθηκε ως εξής. Ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι ήταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, παρουσιάστηκαν ως δήθεν ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους. Πραγματοποίησαν συνάντηση με την μεσάζοντα στις αγοραπωλησίες βρεφών, όπου ήταν μια 40χρονη γυναίκα.

Σε περιοχή της Αττικής έγινε η συνάντηση. Εκεί υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοί που επιτηρούσαν με διακριτικό τρόπο την διαδικασία. Τελικά η συμφωνία που έκλεισε το «ζευγάρι» με την μεσάζοντα, ήταν 18.000 ευρώ για ένα βρέφος, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών.

Για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, η 40χρονη μεσάζοντας, οδήγησε τους αστυνομικούς, σε μια πολυκατοικία εντός Αττικής, εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος έπειτα από αιφνίδια νομότυπη έρευνα.

Διακριβώθηκε ότι οι εννέα συλληφθέντες αλλοδαποί, από τις αρχές του 2018, είχαν σχηματίσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που είχε ως σκοπό την συστηματική τέλεση αγοραπωλησιών βρεφών καθώς και τη συνεπακόλουθη αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους. Το οικονομικό αυτό όφελος, καταμεριζόταν στα μέλη του κυκλώματος, ανάλογα με τον ρόλο που έπαιζαν.

Αναλυτική η σπείρα εμπορίας βρεφών

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιπλέον, ο 41 χρονος και ο 32χρονος, είχαν την επιτήρηση των γυναικών που κυοφορούσαν και που εντοπίστηκαν στο ανωτέρω διαμέρισμα. Ενώ η 35χρονη ήταν η άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη είχε το ρόλο του μεσάζοντα όπως προαναφέρθηκε στις αγοραπωλησίες των βρεφών. Οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες είχαν το ρόλο της κυοφορίας. Κυοφορούσαν τα μωρά και εν συνεχεία πραγματοποιούνταν οι πωλήσεις των νεογέννητων βρεφών τους.

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους και τους κατασχέθηκαν από την αστυνομία το ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Η έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σκοπός είναι να διακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks