-
Αρχική > Αθλητικά > Το «χάλκινο» χάρισε στην Ελλάδα ο Απόστολος Χρήστου

Το «χάλκινο» χάρισε στην Ελλάδα ο Απόστολος Χρήστου

Ξανά στο βάθρο ανέβηκε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου, ο οποίος, όπως ακριβώς έκανε και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, κατάφερε ν’ ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας κολυμβητής κέρδισε το μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο αφού τερμάτισε με χρόνο 53.72, σ’ έναν τελικό όπου το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε πιο αργό χρόνο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ο Χρήστου, παρόλο που στα πρώτα 50 μ. δεν φαινόταν πως μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο, τελικά επωφελήθηκε απ’ το «έδαφος» που έχασαν οι αντίπαλοί του, έκανε έναν πολύ καλό τερματισμό και πήρε την τρίτη θέση.

Πρόκειται για το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Αρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ κατέκτησε το χρυσό και στα 50 μ. και στα 100 μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τον ακολούθησε με 52.74.

Η Νόρα Δράκου έμεινε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88).

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks