-
Αρχική > Ελλάδα > Ξεκίνησαν οι προφυλακίσεις για την εμπορία βρεφών

Ξεκίνησαν οι προφυλακίσεις για την εμπορία βρεφών

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι 4 από τους 9 κατηγορούμενους βουλγάρικης καταγωγής του κυκλώματος εμπορίας βρεφών

. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Χαλκίδας.

Ξεκίνησαν οι προφυλακίσεις για την εμπορία βρεφών. Συνολικά κατηγορούνται 9 άτομα από τα οποία τα 4 προφυλακίστηκαν. Πιο συγκεκριμένα:

Ο 49χρονος που φέρεται να ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος μαζί με την 35χρονη σύζυγό του. Επιπλέον, προφυλακίστηκε η μεσάζουσα για την πώληση των βρεφών, η οποία οδήγησε και τις αρχές στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Ο τέταρτος κατηγορούμενος είναι ένας 32χρονος πατέρας βρέφους.

Οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δυο αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι ήταν ζευγάρι που ήθελε να αγοράσει ένα βρέφος. Συναντήθηκαν με την 40χρονη μεσάζουσα στους Αμπελόκηπους και συμφώνησαν για την αγορά ενός βρέφους μόλις 4 ημερών. Τα χρήματα που τους ζητήθηκαν είναι 18.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, η μεσάζουσα τους οδήγησε σ’ ένα διαμέρισμα της Κυψέλης. Εκεί βρισκόντουσαν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Η μια κατηγορούμενη είναι έγκυος, καθώς και οι υπόλοιπες τρεις έπειτα από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχαν γεννήσει προσφάτως.

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας βρεφών. Πωλούσαν νεογέννητα για 18.000 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση:

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν συνολικά εννέα αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα

Αναλυτικά η σπείρα εμπορίας βρεφών

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιπλέον, ο 41 χρονος και ο 32χρονος, είχαν την επιτήρηση των γυναικών που κυοφορούσαν και που εντοπίστηκαν στο ανωτέρω διαμέρισμα. Ενώ η 35χρονη ήταν η άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη είχε το ρόλο του μεσάζοντα όπως προαναφέρθηκε στις αγοραπωλησίες των βρεφών. Οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες είχαν το ρόλο της κυοφορίας. Κυοφορούσαν τα μωρά και εν συνεχεία πραγματοποιούνταν οι πωλήσεις των νεογέννητων βρεφών τους.

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους και τους κατασχέθηκαν από την αστυνομία το ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Η έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σκοπός είναι να διακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

https://ipop.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks