-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Ο σύλλογος  Ομόνοια Νέας Υόρκης  βράβευσε 11 έντεκα αριστούχους μαθητές  λυκείων(ρεπορτάζkastoria365.gr)

 Ο σύλλογος  Ομόνοια Νέας Υόρκης  βράβευσε 11 έντεκα αριστούχους μαθητές  λυκείων(ρεπορτάζkastoria365.gr)

Μπορεί οι συμπατριώτες μας απόδημοι Καστοριανοί που ζουν στη Νέα Υόρκη να βρίσκονται 16 χιλιάδες μίλια

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

       μακριά από την πατρίδα, όμως το μυαλό και η καρδιά τους είναι στραμμένα πάντα εδώ, στον τόπο τους, στην πόλη μας, την Καστοριά. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις προσπάθειες που καταβάλουν εδώ και έναν περίπου αιώνα, διατηρώντας ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με την γενέτειρα τους και στηρίζοντας πρωτοβουλίες, όπως τη βράβευση αριστούχων μαθητών των λυκείων του νομού Καστοριάς. 

 Βραβεύτηκαν  11 μαθητές

Ο σύλλογος Καστοριαίων “ΟΜΟΝΟΙΑ” Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1910 και έκτοτε έχει διακριθεί με την πολυσχιδή δραστηριότητα του στους κύκλους της ομογένειας. Αντιλαμβανόμενα τα μέλη του συλλόγου, ότι χωρίς παιδεία δεν υπάρχει προοπτική ελπίδας, έχουν καθιερώσει ετησίως τελετές απονομής ενός σημαντικού αριθμού χρηματικών βραβείων σε αριστούχους μαθητές λυκείων του νομού Καστοριάς.

Τα χρηματικά βραβεία απένειμε στους 11 μαθητές, η Πρόεδρος του τμήματος υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Ν. Υόρκης, Θεοδώρα Πίνου, η ο οποία  εξήγησε πως πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και αφορούσε τους ομογενείς που ζούσαν στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, οπότε πλέον ο σύλλογος, κάθε χρόνο βραβεύει τους αριστεύσαντες μαθητές των λυκείων του νομού μας.

Εμείς για 21η χρονιά βραβεύουμε του αριστεύσαντες μαθητές δείχνοντας με αυτό την συμπαράσταση μας

Στη τελετή απονομής των  έντεκα  αριστεύσαντων μαθητών των Λυκείων που έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς παρευρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιανουσσάς, η  βουλευτής του Σύριζα Καστοριάς κ Ολυμπία Τελιγιορίδου ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ.  Σωτήρης Αδαμόπουλος , συγγενείς των αριστούχων μαθητών, φίλοι  των παιδιών, καθώς και φορείς του τόπου μας, άλλα και μέλη του συλλόγου Καστοριαίων ”ΟΜΟΝΟΙΑ”, τα οποία και απέδωσαν τα αριστεία  στους μαθητές που βραβεύτηκαν. «Εμείς για21η χρονιά βραβεύουμε του αριστεύσαντες μαθητές δείχνοντας με αυτό την συμπαράσταση μας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη»,  δήλωσε η υπεύθυνη του  Συλλόγου Ομόνοια στην Νέα Υόρκη.

Τα συγχαρητήρια της στον σύλλογο  που το μυαλό και η καρδιά του είναι στραμμένα πάντα εδώ, στον τόπο τους, στην πόλη μας, την Καστοριά και αυτό το δείχνουν έμπρακτα  έδωσε η βουλευτής του Σύριζα Καστοριάς κ Ολυμπία Τελιγιορίδου , συνεχάρη  επίσης και τα παιδιά για τις επιδόσεις τους  στα μαθήματα και τους ευχήθηκε να έχουν  πάντα επιτυχίες.

Ο κ. Αδαμόπουλος  με την σειρά του συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς  αλλά και εκπαιδευτικούς για την επίδοση τους, και τους έδωσε, ως ελάχιστο δείγμα επιβράβευσης των προσπαθειών τους, ένα αναμνηστικό στυλό, ευχόμενος κάθε επιτυχία στα αποτελέσματα των εξετάσεων των παιδιών και κάθε μελλοντική διάκριση. Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει και να ευχαριστήσει ιδιαίτερα  τον Σύλλογο που συνεχώς με δράσεις του στηρίζει την Καστοριά.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των  Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά το σχολικό έτος 2017– 2018 που βραβεύτηκαν είναι:

·        Κοχλιάδης Μιχαήλ

1ο   ΓΕ.Λ. Καστοριάς

·        Βαδραχάνης Απόστολος

2ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

 

·        Βλάχου Χριστίνα

3ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

·        Αλεξοπούλου Γεωργία

ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού

·        Παπαδημητρίου Ειρήνη

ΓΕ.Λ. Μεσοποταμίας

 

·        Παπαδημητρίου Πασχάλης

ΓΕ.Λ. Νεστορίου

 

·        Παπασταύρου Βασίλειος

Εσπερινό   ΓΕ.Λ. Καστοριάς

 

·        Βενέτης Ιωάννης

ΕΠΑΛ Καστοριάς

 

·        Παπαγεωργίου Χριστίνα

ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

·        Βαενάς Παύλος

3ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

 

·        Κωστέα Αγάπη

3ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

 

·        Μπουτσιάδου Μαρία

ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks