Τα ταλιολίνι (tagliolini) είναι λεπτά επίπεδα και μακριά ζυμαρικά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλακέ λεπτό ζυμαρικό, όπως λιγκουίνι ή φετουτσίνι. Δοκιμάστε το συνδυάζοντας μοσχάρι με χοιρινό ή χοιρινό με κοτόπουλο.
Εκτέλεση
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι, χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6΄-7΄, να ψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄, να γυαλίσουν, και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 15΄.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ταλιολίνι και με λαβίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, να βράσουν δυνατά για 1΄. Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.
πηγή: www.argiro.gr